Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği
21 Ekim 2021

FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON

Hareket sorunları başta olmak üzere kas-iskelet sistemi problemlerini yakından inceleyen fiziksel tıp ve rehabilitasyon bölümü birçok hastanede başvurulan yerlerden biri.
Tıbbi tedavilerin bazen başka yöntemlerle desteklenmesi gerekebilir. Özellikle iskelet, kas ve eklemlerdeki sağlık sorunları tedavi edildikten sonra bile desteklenmelidir.
Bazı hastaların doğrudan hastanelerde bulunan fiziksel tıp ve rehabilitasyon kliniklerine gitmesi gerekmektedir.

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon hareket sistemi hastalıklarının tedavisini, bozulan fonksiyonların eski haline getirilmesini ve hastayı tam tedavi edilmiş bir duruma getirilmesini hedefleyen bir tıp bölümüdür.
Hastalıkların tedavileri için sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, lazer, masaj ve egzersizler gibi çeşitli fizik ajanlar kullanılır.